luni, 7 martie 2011

Descoperire vocatie


Dupa cum va puteti da seama si din titlu se pare ca mi-am descoperit vocatia...sau poate redescoperit, mai bine spus! Si acum probabil va intrebati despre ce e vorba... Ei bine, totul a inceput cu multi ani in urma, pe cand eu nu stiam prea bine sa sting si sa aprind aragazul. Copil fiind ma rugam si eu de mama sa-mi faca "ceva dulce", dar mama fiind un anti-talent total in tot ceea ce tine de acest domeniu, rezultatul era intotdeauna un esec total, prajiturile iesind fie verzi in interior, fie necoapte, fie arse, fie cu gust de sapun :). Exprimandu-mi nemultumirea fata de catastrofele ce imi erau oferite spre savurare, intotdeauna primeam aceeasi replica :" Daca nu-ti place nu manca sau pune mana si fa-ti singura! ". Asa ca m-am hotarat sa iau acest "sfat" ca atare si m-am apucat sa invat sa-mi fac singura. Am inceput si eu cu ce era cel mai usor pentru un copil de 10-11 ani- cu clatitele. Apoi am inceput sa fac gogosi, usor usor am inceput sa fac si prajituri simple la cuptor, iat ulterior am invatat sa fac si chestii mai complicate. Intr-adevar, la inceput mi-a fost destul de greu; rezultatul nu era intotdeauna cel dorit, bucataria arata ca dupa razboi de fiecare data cand intram eu acolo ( nu ca acum s-ar fi schimbat ceva in sensul asta :D ), iar retetele nu-mi ieseau niciodata din prima. Dar cu timpul am reusit sa invat tot mai multe lucruri si sa fac prajituri tot mai bune.
Dupa un timp, insa, cam prin liceu, am cam abandonat aceasta pasiune. Nici eu nu stiu exact de ce. Dar acum mi-am adus aminte de acest vechi hobby al meu si m-am gandit sa-l readuc la viata. Asa ca m-am pus serios pe treaba si am inceput sa ma documentez si mai mult si sa fac si mai multe lucruri decat stiam inainte. Deocamdata toata lumea este incantata de creatiile mele si sper ca in viitorul apropiat sa stiu sa fac cele mai grele si gustoase prajituri!!


Asadar cred ca v-ati dat seama care era adevarata mea vocatia. Nu psiholog, nu consilier, nu profesor, ci cofetar :)). Asta e...mi-am gresit vocatia...dar nu se stie niciodata. Poate o sa ajung sa-mi deschid o cofetarie. Sau poate o sa-mi deschid mai multe cofetarii :)). Oricum...pana atunci va las sa va delectati cu niste fotografii si promit sa va tin la curent cu noutatile ;)


7 comentarii:

  1. Nu conteaza cum arata bucataria dupa, fiecare munceste in felul lui. Conteaza ca munceste si mai ales, rezultatul acelei munci. Iar daca iti place ceea ce faci, restul chiar nu conteaza. Sper ca orice meserie ai alege pana la urma sa iti aduca in primul rand tie satisfactii si apoi altora. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci mult pentru incurajari >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. fataaaaaaa poti sa-mi faci si mie un tort??? ;;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Da Vivi :) imi spui cum si din ce ai vrea sa fie si-ti fac :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ahhhh vreau si eu.....!!!!!t rog cum as putea sa fac o crema de ciocolata (cacao) f buna ptr un tort d cioko?? Am incerkt multe retete dar nici 1 nu a ieșit cum trebuia:(((

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai...daca vrei ceva mai usor iti poti lua una de la Dr.Oetker in care pui o cantitate dubla de lapte fata de ce scrie pe punga, mai adaugi 2-3 linguri de cacao, 2-3 linguri de zahar, cateva cubulete de ciocolata si o tii pe foc pana da in clocot. Daca ti se pare ca e prea subtire mai adaugi o lingura de faina, dar dupa ce se raceste se mai intareste ea oricum.
    Aaaa si esente. Eu pun de rom ca imi place foarte mult :D

    Sper sa-ti iasa!
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere